Mintchokladmuffins

 
Här kommer ännu ett recept som har hängt med väldigt länge, typ sedan början på 80-talet.
Det var innan de stora gigantiska muffinsarna gjorde sin entré.
Receptet säger att det ska bli 25 st muffins.
Med dagens muffinsformar blir det 10 st!!
Liiite skillnad.
 
Detta behövs:
  • 150 gr smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 2 msk kakao
  • mintchokladkakor, typ after eight
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen op 225 grader.
  2. Sätt ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform
  3. Rör smör och socker till en smidig kräm.
  4. Rör ner äggen ett i taget.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker och kakao.
  6. Blanda mjölblandningen i äggsmeten.
  7. Rör om ordentligt men inte för länge.
  8. Fördela smeten i muffinsformarna - inte ända upp till kanten.
  9. Grädda muffinsen mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomgräddade - känn efter med sticka.. Ca 10-15 minuter.
  10. Lägg en mintchokladbit på varje muffins direkt när de kommit ur ugnen.
  11. Låt mintchakladen smälta över muffinsen och bred sedan gärna ut den till en glasyr.
 

Kommentera här: