Mintchokladmuffins


Här kommer ännu ett recept som har hängt med väldigt länge, typ sedan början på 80-talet.
Det var innan de stora gigantiska muffinsarna gjorde sin entré.
Receptet säger att det ska bli 25 st muffins.
Med dagens muffinsformar blir det 10 st!!
Liiite skillnad.
Detta behövs:
- 150 gr smör
- 2 dl socker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vanillinsocker
- 2 msk kakao
- mintchokladkakor, typ after eight
Gör så här:
- Sätt ugnen op 225 grader.
- Sätt ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform
- Rör smör och socker till en smidig kräm.
- Rör ner äggen ett i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker och kakao.
- Blanda mjölblandningen i äggsmeten.
- Rör om ordentligt men inte för länge.
- Fördela smeten i muffinsformarna - inte ända upp till kanten.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomgräddade - känn efter med sticka.. Ca 10-15 minuter.
- Lägg en mintchokladbit på varje muffins direkt när de kommit ur ugnen.
- Låt mintchakladen smälta över muffinsen och bred sedan gärna ut den till en glasyr.