Potatis- och purjolökssoppa med örtbaguette

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 500 g potatis
  • 1 purjolök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar
  • 1 dl grädde
Örtbaguette
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 baguette
Gör såhär:
  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Strimla purjolöken (använd även den gröna delen).
  2. Lägg allt i en kastrull med buljongtärningar och vatten. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.
  3. Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Ringla ev i lite grädde vid servering.
  4. Rör ihop smör, persilja, vitlök och salt. Snitta baguetten och fyll snitten med smöret. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.

Kommentera här: