Chiligrillad lax Taco Style

 
Lovisa kom hem ifrån Umeå med ett gäng "Mer Smak", Coops recepttidning.
Och det fanns en hel del goa recept i dem som vi kommer att göra många gånger framöver.
Denna taco är mycket fräsch med lax istället för köttfärs och en god mangosalsa till.
 
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 500 gram laxfilé med skinn
 
Guacamole:
  • 2 st avokado
  • 1 lime, pressad saft
  • 5 körsbärstomater, finhackade
  • ½ chili, finhackad
  • salt

Gör så här:
  1. Mosa avokadon med en gaffel.
  2. Finhacka körsbärstomater och chili.
  3. Blanda avokado med limesaft, tomater och chili. 
  4. Smaka av med salt.
 
Mangosalsa:
  • 1 mogen mango
  • ½ liten rödlök, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • ½ dl finhackad koriander (gillar man inte koriander använd basilika istället)
  • 1 lime, pressad saft
  • flingsalt

Gör så här:
  1. Skala och skär mangon i tärningar.
  2. Vänd runt med resten av ingredienserna till mangosalsan och smaka av med salt.
 
Salsa Roja:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser till salsa rojan och bred på laxens ovansida.
  2. Lägg fisken med skinnsidan nedåt och grilla över direkt glöd under lock tills fisken har en innertemperatur på 50 grader, ca 15 min.
 
Servera laxen med guacamole, mangosalsa, gräddfil, koriander och tortillabröd eller nachochips.

Kommentera här: