Grillad kyckling med caesarpotatissallad
En lite matigare variant av caesarsallad efterom det är potatis i.
Det här dressingreceptet är riktigt bra!
Detta behövs till 6 portioner:
Potatissallad:
- 1 kg små potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 frp bacon (140 gram)
- 1 romansallad
- 50 gram parmesanost, hyvlad
- 2 dl krutonger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda potatis , olja och salt på en plåt.
- Rosta mitt i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 30 minuter.
- Stek baconet knaprigt.
- Riv romansalladen i bitar.
Caesardressing:
- 1 ägg
- 6 sardeller
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 d neutral olja (rapsolja)
- 50 gram parmesanost, finriven
- salt & svartpeppar
Gör så här:
- Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap.
- Mixa ihop och häll i oljan och fortsätt mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek.
- Mixa eller vänd ner parmesanen i röran och smaka av med salt och peppar.
Grillad tomatsalsa:
- 400 gram körsbärstomater på kvist
- ½ rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
- 1 kruka basilika
- 1 msk olivolja
- salt & svartpeppar
Gör så här:
- Grilla tomaterna tills de blir mjuka.
- Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja.
- Smaka av med salt och peppar.
Grillad kyckling:
- Ca 1 kg kycklinglårfilé
- 2 msk flingsalt
- 1 kruka timjan
- 1 tsk chiliflakes
- 250 gram grön sparris, ansad
- 2 citroner i halvor
Gör så här:
- Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om.
- Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen.
- Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen.
- Grilla kycklingen på alla sidor tills den är genomstekt och har fin färg (72 grader).
- Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna tills de har fin färg.
- Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen.
- Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger.
- Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.