Grön sommarsallad
En härligt god sommarsallad som passar som lunch en varm sommardag.
Salladen passar även som tillbehör både till varmröktlax eller grillat.
Perfekt som bufférätt.
Detta behövs:
- 2 knippen grön sparris à 250 g
- 300 g haricots verts
- 250 g frysta sojabönor
- 1 kruka basilika
- 150 gram fetaost
- flingsalt och svartpeppar
Pestovinägrett:
- ½ dl pesto
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 dl finriven parmesan
- ½ dl olivolja
Fröcrunch:
- ½ dl pumpafrön
- ½ dl solroskärnor
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk olivolja
- 1 krm chiliflakes
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten och krydda med ½ tsk flingsalt och ½ tsk peppar.
- Fröcrunch: Stek fröna och kärnorna hastigt med honungen i oljan tills de får färg.
- Ta från värmen och blanda med chiliflakes och 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan.
- Bryt ev av den nedre delen på sparrisen.
- Lägg ner sparrisen och haricots verts i kokande vatten och koka i ca 3 minuter.
- Häll av och spola i kallt vatten.
- Tillaga sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda haricots verts, sparris och sojabönor med vinägretten och basilikabladen på ett stort fat.
- Smula över fetaosten och strö på fröcrunchet.