Grön sommarsallad

 
En härligt god sommarsallad som passar som lunch en varm sommardag.
Salladen passar även som tillbehör både till varmröktlax eller grillat.
Perfekt som bufférätt.
 
Detta behövs:
  • 2 knippen grön sparris à 250 g
  • 300 g haricots verts
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 kruka basilika
  • 150 gram fetaost
  • flingsalt och svartpeppar

Pestovinägrett:
  • ½ dl pesto
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl finriven parmesan
  • ½ dl olivolja

Fröcrunch:
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl solroskärnor
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här:
  1. Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten och krydda med ½ tsk flingsalt och ½ tsk peppar.
  2. Fröcrunch: Stek fröna och kärnorna hastigt med honungen i oljan tills de får färg.
  3. Ta från värmen och blanda med chiliflakes och 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan.
  4. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen.
  5. Lägg ner sparrisen och haricots verts i kokande vatten och koka i ca 3 minuter.
  6. Häll av och spola i kallt vatten.
  7. Tillaga sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Blanda haricots verts, sparris och sojabönor med vinägretten och basilikabladen på ett stort fat.
  9. Smula över fetaosten och strö på fröcrunchet.

Kommentera här: