Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök

 
Hittade detta recept i Buffé Maj-nr 2019. Och det var sååå gott!
Vi har modulerat lite i recpetet, men det är defentivit ett recept som vi kommer att laga många gånger på grillen i sommar.
Och det passar perfekt så här i midsommartider när man ofta har kokt färskpotatis över.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 4 bitar torskryggfilé ca 600 gram
  • 700 gr kokt färskpotatis
  • 65 gram bladspenat
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 krm dillfrön
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 rödlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt coh svartpeppar
Gör så här:
  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Blanda med citronjuice, olja och 1 krm salt. Rör lite då och då tills det är dags att äta.
  3. Lägg fyra ark bakplåts- eller smörpapper i vatten i ca 5 minuter.
  4. Rör under tiden ihop smör, citronskal, 1 krm salt, dillfrön och dill.
  5. Krama ur vattnet på bakplåtspapperna.
  6. Krydda fisken med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar runt om.
  7. Skiva potatisen. Fördela potatis och spenat i mitten av bakplåtspappren och lägg på fisken.
  8. Klicka ut smörblandningen på fisken och tvinna därefter ihop paketen.
  9. Grilla paketen ca 10 minuter på direkt värme på grillen. (Vi använde lock på grillen som höll ca 200 grader).
  10. Servera fiskpaketen med syrad rödlök och lite pressad citron.

Kommentera här: