Fläskytterfilé med nudlar

 
En jättegod rätt när man är sugen på kött, men inte på sås och potatis.
Recept kommer från Allt Om Mat, vet ej vilket nummer eller år eftersom vi tappat bort tidningen.
Som tur är hade Lovisat tagit bild på receptet i tidningen.
 
Har man ingen Gochujangsås så kan man blanda chilisås, med lite sesamolja och chilipeppar.
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 500 g fläskytterfilé
  • 2 msk koreansk gochujangsås
  • 2 tsk + 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk + 1 msk sesamfrön
  • 200 g rödkål
  • 200 g sockerärter
  • 250 g bovetenudlar eller andra nudlar
  • rapsolja, salt och nymald svartpeppar 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda gochjuangsåsen med 2 tsk vinäger, pressad vitlök, 1 tsk semsamfrön och 2 msk rapsolja.
  3. Torka av köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra lite runt om.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på gochujangsåsen.
  5. Ställ in köttet i ugnen och tillaga till 70 grader innertemperatur.
  6. Strimla rödkålen och blanda med 1 msk vinäger och 1 krm salt.
    Stöt eller krama den så att den mjuknar något.
  7. Koka nudlarna enligt  anvisningen på förpackningen.
  8. Strimla sockerärterna och blanda med nudlar och rödkål.
  9. Servera med köttet skuret i skivor och strö över 1 msk sesamfrön.
 

Kommentera här: