Grillad hel fläskytterfilé

 
 
Äntligen kom den efterlängtade värmen tillbaka och vi passar på att grilla.
I detta recept ska man ha teriyakisås till glazen, men har man inte det hemma så går det lika bra att blanda
1 dl ljus japansk soja med två tsk socker. Det gjorde vi!
Vi använde även en stektermometer för att få rätt temperatur på köttet som ska vara 65 grader.
Och köttet blir så galet gott, så frågan är om inte nedan recept är lite snålt tilltaget...
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Skär snitt ned i fläskytterfilén och pilla i små bitar skalad och tunt skivad vitlök.
  2. Gnid in köttet i olivolja, timjan, salt och peppar.
  3. Sätt igång grillen.
  4. Grilla fläskytterfilén runt om i ca 5 minuter eller tills den fått fin färg runt om.
  5. Sätt i en termometer i köttet och sänk värmen på grillen och grilla klart i ca 15-20 minuter.
    Har du en kupolgrill så sätt på lock eller höj gallret till lägre värme.
  6. Pensla några gånger runt om med teriyakisås mot slutet.
  7. Fläskytterfilén är genomstekt vid 65 grader. Låt köttet vila någon minut innan serveringe.
  8. Skär köttet i cm-tjocka skivor innan servering och pensla med mer teriyakisås innan servering.

 

 

 
 
 

Kommentera här: