Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

 

En mycket god sallad som fungerar som bufférätt eller till lunch en varm sommardag.

 
Detta behövs till 8-10 bufféportioner eller 4 lunchportioner:
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 140 g skivat bacon
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 100 g ädelost
  • 150 g blandsallad
  • 1 dl hackade pekannötter
  • flingsalt, svartpeppar
 Balsamicodressing:
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 3/4 dl olivolja
 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg.
  3. Krydda med timjan 1 tsk flingsalt och ½ tsk peppar och lägg i en ugnsform.
  4. Ställ i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar.
  5. Låt svalna och skär i skivor.
  6. Vispa ihop alla ingredienserna till balsamicodressingen och krydda med 2 krm flingsalt och 2 krm peppar.
  7. Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt.
    (Eller gör som vi - stek baconen i skrivor och bryt dem sedan i mindre bitar när de svalnat något. Så mycket enklare!)
  8. Låt baconen rinna av på hushållspapper.
  9. Skölj ansa och skiva jordgubbarna.
  10. Smula ädelosten.
  11. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat.
  12. Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter.
  13. Ringla över resten av dressingen.
 

Kommentera här: