Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing


En mycket god sallad som fungerar som bufférätt eller till lunch en varm sommardag.
Detta behövs till 8-10 bufféportioner eller 4 lunchportioner:
- 500 g kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 2 tsk torkad timjan
- 140 g skivat bacon
- 1 liter färska jordgubbar
- 100 g ädelost
- 150 g blandsallad
- 1 dl hackade pekannötter
- flingsalt, svartpeppar
Balsamicodressing:
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk flytande honung
- 3/4 dl olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg.
- Krydda med timjan 1 tsk flingsalt och ½ tsk peppar och lägg i en ugnsform.
- Ställ i mitten av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är klar.
- Låt svalna och skär i skivor.
- Vispa ihop alla ingredienserna till balsamicodressingen och krydda med 2 krm flingsalt och 2 krm peppar.
- Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt.
(Eller gör som vi - stek baconen i skrivor och bryt dem sedan i mindre bitar när de svalnat något. Så mycket enklare!) - Låt baconen rinna av på hushållspapper.
- Skölj ansa och skiva jordgubbarna.
- Smula ädelosten.
- Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat.
- Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter.
- Ringla över resten av dressingen.