Jordgubbsmarmelad med fläderblom

 Hemmagjord jordgubbsmarmelad med smak av fläder.
Det är sommar i en liten burk. 

Detta behövs:
  • 1 kg jordgubbar, ca 2 liter
  • 500 gr syltsocker
  • 1 utslagen blomma av äkta fläder

 Gör så här:

  1. Skölj bären i kallt vatten och rensa dem.
  2. Mixa eller mosa bären så fint som du vill ha marmeladen.
  3. Blanda bär och socker i en kastrull och lägg i fläderblomman.
  4. Hetta upp under omrörning.
  5. Mät koktiden till ca 2 minuter från det att marmeladen kokar kraftigt.
  6. Ta kastrullen av värmen.
  7. Ta bort blomman och skumma ytan väl.
  8. Låt koket svalna i 15 minuter och häll sedan marmeladen på väl rengjorda glasburkar.
  9. Förslut burkarna och förvara svalt.
 
Fläderblomman kan ersättas av lite rivet apelsinskal.
 

Kommentera här: