Jordgubbsmarmelad med fläderblom


Hemmagjord jordgubbsmarmelad med smak av fläder.
Det är sommar i en liten burk.
Detta behövs:
-
1 kg jordgubbar, ca 2 liter
- 500 gr syltsocker
- 1 utslagen blomma av äkta fläder
Gör så här:
- Skölj bären i kallt vatten och rensa dem.
- Mixa eller mosa bären så fint som du vill ha marmeladen.
- Blanda bär och socker i en kastrull och lägg i fläderblomman.
- Hetta upp under omrörning.
- Mät koktiden till ca 2 minuter från det att marmeladen kokar kraftigt.
- Ta kastrullen av värmen.
- Ta bort blomman och skumma ytan väl.
- Låt koket svalna i 15 minuter och häll sedan marmeladen på väl rengjorda glasburkar.
- Förslut burkarna och förvara svalt.
Fläderblomman kan ersättas av lite rivet apelsinskal.