Krämig pasta med strimlad oxfilé och kantareller

 
Pasta kan man väl aldrig äta för ofta! :0)
Här kommer ännu ett pastarecept.
Funkar även med fläskfilé.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 500 g tagliatelle
  • 350 g oxfilé
  • 250 g kantareller (eller ostronskivling)
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1-2 tdk sweet chili
  • olja/smör att steka i
  • riven parmesanost
  • färsk persilja
 
Gör så här:
  1. Lägg fram köttet en stund innan så att det inte är kylskåpskallt när det tillagas.
  2. Skär köttet i smala strimlor.
  3. Bryn i het panna i lite olja eller smör.. Salta och peppra och lägg åt sidan.
    Tänk på att oxfilé inte behöver brynas så mycket.
  4. Fräs kantarellerna i lite smör så vattnet försvinner och de börjar få färg.
  5. Salta och peppra och lägg åt sidan.
  6. Skär löken fint och hacka vitlöken.
  7. Bryn i panna med lite smör.
  8. När löken är färdigbrynt häll över grädde, creme fraiche, fonden och krydda med salt och peppar. Smaka av med sweet chilisåsen.
  9. Koka upp vattnet till pastan och när du lagt pastan i vattnet är det dags att göra färdigt såsen.
  10. Lägg i kött och kantareller i såsen och låt puttra på svag värme i 15 minuter. Späd med mer grädde om det behövs.
  11. Vill man reda såsen lite, så ta lite pastavatten på slutet och späd/red med.
  12. Häll av pastan och blanda i pastan i såsen. Rör om ordentligt.
  13. Strö riven parmesan och klipp lite färsk persilja på toppen.
  14. Voila - färdigt att servera.
 

Kommentera här: