Krämig pasta med strimlad oxfilé och kantareller


Pasta kan man väl aldrig äta för ofta! :0)
Här kommer ännu ett pastarecept.
Funkar även med fläskfilé.
Detta behövs till 4 portioner:
-
500 g tagliatelle
- 350 g oxfilé
- 250 g kantareller (eller ostronskivling)
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- ½ dl creme fraiche
- 1 msk oxfond
- 1 msk hackad färsk timjan
- salt och peppar
- 1-2 tdk sweet chili
- olja/smör att steka i
- riven parmesanost
- färsk persilja
Gör så här:
- Lägg fram köttet en stund innan så att det inte är kylskåpskallt när det tillagas.
- Skär köttet i smala strimlor.
- Bryn i het panna i lite olja eller smör.. Salta och peppra och lägg åt sidan.
Tänk på att oxfilé inte behöver brynas så mycket. - Fräs kantarellerna i lite smör så vattnet försvinner och de börjar få färg.
- Salta och peppra och lägg åt sidan.
- Skär löken fint och hacka vitlöken.
- Bryn i panna med lite smör.
- När löken är färdigbrynt häll över grädde, creme fraiche, fonden och krydda med salt och peppar. Smaka av med sweet chilisåsen.
- Koka upp vattnet till pastan och när du lagt pastan i vattnet är det dags att göra färdigt såsen.
- Lägg i kött och kantareller i såsen och låt puttra på svag värme i 15 minuter. Späd med mer grädde om det behövs.
- Vill man reda såsen lite, så ta lite pastavatten på slutet och späd/red med.
- Häll av pastan och blanda i pastan i såsen. Rör om ordentligt.
- Strö riven parmesan och klipp lite färsk persilja på toppen.
- Voila - färdigt att servera.