Morots- och Halloumiburgare

 
Ännu ett recept på morotsbiffar, men denna gång med halloumi i. Även detta recept ger saftiga biffar som även har en del hetta i sig. Vi serverade biffarna med potatismos och ruccola men det fungarar säkert med annat tillbehör som exempelvis bulgur. 
 
Hittade receptet på ica där det var en kommentar om att de hade gjort biffarna med hälften morötter och hälfen röbetor. Låter som en spännande variant som vi tänker testa oss på någon gång! Ett annat tips i kommentarerna vara att de hade gjort biffarna i en muffinsform i ugnen vilket fungerade kanon.
 
8 portioner
Ingredienser:
  • 250 g morötter
  • 200 g halloumiost 
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strödbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Olja
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 250°C (går även att steka biffarna i stekpanna)
  2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

Kommentera här: