Rulltårta med färska jordgubbar

 
Så här års frossar vi i jordgubbar i alla dess former.
Till fika idag blev det en rulltårta med färska jordgubbar och grädde med vit choklad.
 
 
Detta behövs:
  • 3 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten
 
Fyllning och garnering:
  • 100 gram vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 gram jordgubbar
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten.
  4. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet.
  5. Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakpåtspapper.
  6. Grädda kakan i 5 minuter, mitt i ugnen.
  7. Stjälp upp kakan på ett sockerstrött bakplåtspapper.
  8. Lossa pappret på kakan och låt svalna.
  9. Smält chokladen över vattenbad.
  10. Vispa grädden tillsammans med den smälta något avsvalnade chokladen.
  11. Bred chokladgrädden på kakan.
  12. Strö på tärnade jordgubbar, men spara några till garnering.
  13. Rulla ihop kakan från långsidan.
  14. Garnera med spritsad grädde eller bre på resterande grädde över kakan och garnera sedan med jordgubbar.
 

Kommentera här: