Rulltårta med färska jordgubbar



Så här års frossar vi i jordgubbar i alla dess former.
Till fika idag blev det en rulltårta med färska jordgubbar och grädde med vit choklad.
Detta behövs:
-
3 st ägg
- 1½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kokande vatten
Fyllning och garnering:
-
100 gram vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 250 gram jordgubbar
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten.
- Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet.
- Bred ut smeten i långpanna som är klädd med bakpåtspapper.
- Grädda kakan i 5 minuter, mitt i ugnen.
- Stjälp upp kakan på ett sockerstrött bakplåtspapper.
- Lossa pappret på kakan och låt svalna.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Vispa grädden tillsammans med den smälta något avsvalnade chokladen.
- Bred chokladgrädden på kakan.
- Strö på tärnade jordgubbar, men spara några till garnering.
- Rulla ihop kakan från långsidan.
- Garnera med spritsad grädde eller bre på resterande grädde över kakan och garnera sedan med jordgubbar.