Smulpaj med rabarber och jordgubbar

 
Ingredienser:
Smulpaj
  • 150 g smör, skär i kuber
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
Fyllning
  • 3-4 st rabarber (ca 400 g)
  • 300 g jordgubbar (färska eller djupfrysta)
  • 1 dl socker (kan halvera mängden)
  • 1,5 msk potatismjöl eller majsstärkelse
Gör såhär:
  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Börja med smuldegen. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll i smörkuberna och blanda tills du får en smuldeg. Bäst blir det att köra det några varv i matberedaren.
  3. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke. Häll sedan i en pajform, strö över smultäcket.
  4. Grädda pajen längst ner i ugnen ca 20 min. Servera pajen med glass eller vaniljsås.
 

Kommentera här: