Knuttat ägg-macka

 
Namnet "knuttat-ägg" kommer ifrån en barndomsvän.
Hemma hos mig kallade vi den för mosad äggmacka.
Men knuttat ägg låter ju mycket roligare.
God som den är, men blir ytterligare ett strå vassare om man knapersteker lite ägg och strör på toppen. Eller med lite inlagd sill som tillbehör.
Denna macka åt jag väldigt ofta som lunch när jag var mammaledig med Arvid. 
 
Detta behövs till 1 macka:
Gör så här:
  1. Koka äggen - de ska vara hårdkokta. 
    Jag brukar lägga i äggen i kallt vatten och koka dem i 8 minuter.
  2. Skölj äggen i kallt vatten när de kokat klart och låt dem svalna i kallvattnet.
  3. Bred smör på mackan.
  4. Skala äggen och skiva dem på två håll i en äggskivare, eller mosa dem med en gaffel.
  5. Blanda de knuttade äggen med majonäs och senap.
  6. Smaka av med salt.
  7. Bred äggblandningen över mackan.
  8. Servera mackan med några bitar sill eller knaperstekt bacon, eller bara som den är.

Kommentera här: