Kokosrutor på mördegsbotten
![](https://cdn1.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_07211_5c7d02a92a6b2228aabe3eea.jpg)
Detta behövs till botten:
-
200 gram smör
-
¾ dl socker
- 5 dl vetemjöl
Detta behövs till fyllning:
- 5 ovispade äggvitor
- 200 gram kokos
- 2½ dl socker
- 1½ dl fast hallonsylt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta samman mjöl, socker och smör direkt på bakbordet eller i en matberedare.
- Kavla ut den smidiga degen till ca 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
(Jag brukar kavla direkt på bakplåtspappret. Lägg en lätt fuktad handuk under pappret så åker det inte iväg så lätt.) - Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter till ljusbrun färg.
- Under tiden botten är i ugnen gör du fyllningen:
Blanda äggvitor, socker och kokos i en kastrull. - Sätt på medelstark värme och rör hela tiden tills dess att smeten tjocknar och börjar sjuda.
- Dra kastrullen från plattan.
- Ta ut den färdiggräddade botten från ugnen.
- Höj värmen till 200 grader.
- Bred sylten på botten och fördela kokossmeten över hela kakan.
- Grädda i ca 7 minuter tills dess att kokossmeten blivit ljust brun.
- Ta ut kakan och låt den svalna något innan du skär den i rutor.