Långkokt högrev i tomatsås

 
Ingredienser:
  • 700 g benfri högrev
  • ca 700 g passerade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 0,5 dl basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm socker
  • 400 g pasta, t.ex. penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle
  • parmesanost av god kvalitet, färskriven
  • finhackad persilja för att strö över portionerna
Gör såhär:
  1. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Värm upp olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom.
  3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
  4. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 4-5 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den nykokt direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött. Riv över parmesanost, strö över persilja, ät och njut.

Kommentera här: