Långkokt högrev i tomatsås

Ingredienser:
- 700 g benfri högrev
- ca 700 g passerade tomater
- 0,5 dl olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlök, finhackad
- 0,5 dl basilikablad, strimlade
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 krm socker
- 400 g pasta, t.ex. penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle
- parmesanost av god kvalitet, färskriven
- finhackad persilja för att strö över portionerna
Gör såhär:
- Skär köttet i mindre bitar.
- Värm upp olivoljan i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i köttet och bryn det lite lätt runtom.
- Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet.
- Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt lite extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 4-5 timmar. Köttet är då så mjukt att det fallit isär i strimlor. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med lite vatten.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera den nykokt direkt på tallrikarna. Skeda över rejält med tomatsås och kött. Riv över parmesanost, strö över persilja, ät och njut.