Strassburgare

 
En av mina favoritkakor!
Har alltid varit, ända sedan jag var liten.
Och Arvid tyckte att vi skulle ha chokladfyllning emellan.
 
Detta behövs:
  • 250 gram smör
  • 1½ dl florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Därefter tillsättes mjölet, lite i taget tills degen blir smidig.
  4. Låt degen vila i rumstemperatur i ett par timmar.
    (Går naturligtvis att spritsa direkt - men det är mycket jobbigare!)
  5. Spritsa ut kakorna på bakplåtsklädda plåtar.
  6. Gräddas i 8-10 minuter på andra falsen uppifrån.
 
Chokladtryffel att fylla med:
  • 75 gram mörk choklad
  • 4 msk vispgrädde

Gör så här:

  1. Grovhacka chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Koka upp grädden.
  3. Häll grädden över chokladen och rör snabbt ihop till en slät chokladsmet.
  4. Häll upp (eller sleva) chokladsmeten i en spritspåse och låt den svalna ca 30-40 minuter i kylen.
  5. Spritsa sedan chokladtryffeln på en kaka och para ihop den med en utan tryffel.
 
Har man chokladtryffel mellan kakorna förvaras de bäst i kylskåp i tätslutande burk.
 

Kommentera här: