Strassburgare


Har alltid varit, ända sedan jag var liten.
Och Arvid tyckte att vi skulle ha chokladfyllning emellan.
Detta behövs:
-
250 gram smör
- 1½ dl florsocker
- 5 dl vetemjöl
- 1½ msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Därefter tillsättes mjölet, lite i taget tills degen blir smidig.
- Låt degen vila i rumstemperatur i ett par timmar.
(Går naturligtvis att spritsa direkt - men det är mycket jobbigare!) - Spritsa ut kakorna på bakplåtsklädda plåtar.
- Gräddas i 8-10 minuter på andra falsen uppifrån.
Chokladtryffel att fylla med:
- 75 gram mörk choklad
- 4 msk vispgrädde
Gör så här:
- Grovhacka chokladen och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädden.
- Häll grädden över chokladen och rör snabbt ihop till en slät chokladsmet.
- Häll upp (eller sleva) chokladsmeten i en spritspåse och låt den svalna ca 30-40 minuter i kylen.
- Spritsa sedan chokladtryffeln på en kaka och para ihop den med en utan tryffel.
Har man chokladtryffel mellan kakorna förvaras de bäst i kylskåp i tätslutande burk.