Ost & skinkfylld lövbiff med gott mos

Hittade detta recept i en tidning hos frissan och det såg så gott ut.
Och det var det!
Hade dock ingen rödlök hemma, så det fick blir gullök.
Detta behövs till 4 portioner:
-
8 st lövbiffar
- smör till stekning
- 2 msk dijonsenap8 skivor rökt skinka
- 8 skivor lagrad ost
- salt & peppar
- 2 dl kalvbuljong
- hackad persilja
Picklad lök:
- 1 rödlök
- ½ dl ättikssprit
- 1 dl socker
- 1½ dl vatten
Potatismos:
- 700 gram potatis av mjölig sort
- ca 2 dl gräddmjölk
- 50 gram smör
- salt & vitpeppar
Gör så här - Picklad lök:
- Skala löken och skär tunt.
- Koka upp ättika med socker och vatten i en kastrull.
- Ta kastrullen från värmen och lägg i löken. Ställ åt sidan.
Gör så här - Mos:
- Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Koka upp gräddmjölken.
- Låt potatisen rinna av och mösa sedan med gräddmjölken och smöret.
- Vispa fluffigt med en ballongvisp och smaka av med salt och peppar.
Gör så här - Lövbiff:
- Lägg ut lövbiffen på arbetsbänken.
- Bred senap över köttet.
- Lägg en skiva skinka och en rejäl skiva ost på varje lövbiff och vik ihop.
- Salta och peppra.
- Hetta upp en klick smör i en stekpanna och lägg i lövbiffen när smöret skiftar mot brunt.
- Stek ca 1 minut på varje sida.
- Ta upp köttet och koka ur pannan med buljongen.
- Servera lövbiffarna med picklad lök, potatismos, skyn och lite persilja på toppen.