Fisk- och skaldjursgryta serverad i bröd

 
En skaldjursgryta som serveras på ett litet annorlunda sätt, nämligen i bröd. Kul!
 
4 portioner
Ingredienser:
  • 400 g tomater, klyftade
  • 1 liten paprika, valfri färg, tärnad
  • 0,5 liten gul lök, hackad
  • 50 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander/persilja)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 200 g lax- elelr torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 200 g blandade förkokta skaldjur, tex räkor och musslor (tinade om frysta)
Till servering:
  • 4 frasfrallor
  • 2 dl riven lagrad ost, tex prästost
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tomater, paprika, lök, spenatblad, koriander/persilja (blad och stjälk) och vitlök i en matberedare monterad med knivblad.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljontärningen. 
  4. Mixa ihop tills nästan slät. Häll över i en kastrull.
  5. Skär fisken i bitar och salta. 
  6. Lägg fiskbitarna och skaldjur i kastrullen och koka upp.
  7. Dra kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills fisken är klar.
  8. Skär bort toppen av bröden som lock. Gröp ut innandömet och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. 
  9. Fördela fiskgrytan i bröden och strö över riven ost. 
  10. Lägg locken bredvid och rosta mitt i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter. 

Kommentera här: