Lövbiffgryta

Mycket god gryta som är enkel att göra.
Tänk på att den ska stå och puttra en stund bara, så börja i tid.
Vi servererar denna gryta med potatismos, pressad potatis eller ris.
Detta behövs till 4 personer:
- 800 g lövbiff
- smör
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 3 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl crème fraiche
- salt
- svartpeppar
- färsk persilja
Gör så här:
- Skär lövbiffen i centermeterbreda strimlor.
- Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn köttet tills det fått färg.
- Rör ner tomatpur´och låst fräsa en kort stund.
- Häll i vatten och blanda runt.
- Låt sjuda under lock på svag värme i ca 1,5 timme. Nästan allt vatten ska ha ångat bort.
- Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
- Rör ihop alltsammans och låt sjuda i några minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Klipp över färsk persilja strax innan servering.