Lövbiffgryta

 
Mycket god gryta som är enkel att göra.
Tänk på att den ska stå och puttra en stund bara, så börja i tid.
Vi servererar denna gryta med potatismos, pressad potatis eller ris.
 
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 800 g lövbiff
  • smör 
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde 
  • 3 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja
 
Gör så här:
  1. Skär lövbiffen i centermeterbreda strimlor.
  2. Värm en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn köttet tills det fått färg.
  3. Rör ner tomatpur´och låst fräsa en kort stund.
  4. Häll i vatten och blanda runt.
  5. Låt sjuda under lock på svag värme i ca 1,5 timme. Nästan allt vatten ska ha ångat bort.
  6. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  7. Rör ihop alltsammans och låt sjuda i några minuter.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Klipp över färsk persilja strax innan servering.
 
 

Kommentera här: