Hallongrottspaj med krämig vaniljyoghurt

 
Niclas har ett nytt paradbak. 
Efter att ha tittat på Timjan, Tupp och Tårta där denna paj bakades, 
har den ätits endel hemma hos oss.
Var lite skeptisk till yoghyrt som tillbehör, eftersom minnet från Louisiana där de serverade äppelpaj med crème fraiche inte var någon höjdare.
Men till denna väldigt söta paj fungerar vaniljyoghurt väldigt bra.
Tips, man kan även använda Arlas mild grekisk yoghurt vanilj som sås.
 
Detta behövs:

Paj:
  • 225 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
  • 500 g hallon
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • Florsocker att pudra ovanpå
 
Krämig vaniljyoghurt:
  • 4 dl krämig turkisk yoghurt
  • 2-3 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
  1. Blanda smör och socker smidigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smörblandningen.
  3. Bearbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Låt degen vila i kylen i ett par timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft.
  6. Blanda hallon, potatismjöl och sirap en i pajform.
  7. Smula deg över hallonen.
  8. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått gyllene färg, ca 20 minuter.
  9. Låt svalna och pudra över florsocker.
  10. Smaka av yoghurt med vaniljsocker.
 
 
 

Kommentera här: