Höstgryta med lövbiff

 
4 portioner
Ingredienser:
  • 700 g lövbiff
  • 250 g 


kantareller
  • 2 svenska äpplen (t ex. aroma)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk oxfond
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • soya
  • 

salt, peppar
  • färsk timjan
Gör såhär:
  1. Skala och tärna äpplena. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla lövbiffen och fräs lite snabbt i en gryta tillsammans med löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja.Krydda med lite salt och peppar.
  3. Tillsätt svamp och äpple och fräs lite till.
  4. Häll på matlagningsgrädden, soya och buljong, låt koka upp och småputtra en stund.
  5. Smaka av med salt, peppar och färsk timjan. Tillsätt eventuellt lite mera sambal oelek för mer hetta. Låt puttra några få minuter.
  6. Färdig att servera!

Kommentera här: