Pumpastroganoff

Ingredienser:
- 1 butternutpumpa (ca 700g)
- 2 rödlökar, klyftade (kan uteslutas)
- 250 g körsbärstomater
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 msk olivolja
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 grönsaksbuljong
- Svartpeppar
- Till servering: Ris och persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i "klyftpotatisstora" bitar.
- Lägg pumpan, lök och tomater på en ugnsplåt.
- Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar.
- Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
- Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull.
- Tillsätt créme fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
- Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris. Ganera ev med persilja.