Salsicciabolognes
En god variant på den klassiska bolognesen.
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 salsiccia
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2-3 msk olivolja
- 2 dl rödvin
- 2 msk tomatpuré
- 2 förpackningar krossade tomater á 400g
- 2 lagerblad
- Salt och peppar
Gör så här:
- Klipp upp skinnet på salsiccian och gröp ur färsen.
- Blanda nötfärsen och korvfärsen.
- Skala och hacka gul löken och vitlöken. Fräs tillsammans i oljan ca 3 minuter.
- Tillsätt färsblandningen och fräs under omrörning 5-10 minuter.
- Häll på vinet och låt det koka in.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 40 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.