Salsicciabolognes

 
En god variant på den klassiska bolognesen. 
Ingredienser: 
  • 500 g nötfärs
  • 1 salsiccia
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 förpackningar krossade tomater á 400g
  • 2 lagerblad
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Klipp upp skinnet på salsiccian och gröp ur färsen. 
  2. Blanda nötfärsen och korvfärsen.
  3. Skala och hacka gul löken och vitlöken. Fräs tillsammans i oljan ca 3 minuter.
  4. Tillsätt färsblandningen och fräs under omrörning 5-10 minuter. 
  5. Häll på vinet och låt det koka in. 
  6. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 40 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera här: