Torskrygg med bacon och gräslök

 
 
 
Dtta recept påminner lite om herrgårdskyckling, fast med fisk.
Fisken blir klar i ugnen medan potatisen kokar.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 4 bitar torskrygg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 paket bacon
  • 1-2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräslök
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra torsken och lägg i ugnsfast form.
  3. Finhacka lök och strimla bacon.
  4. Förstek bacon och lök i en stekpanna. 
    (Vi brukar börja med baconen och när de är nästan klara lägg även löken i pannan).
  5. Blanda samman grädde, crème fraiche, riven ost, senap, gräslök, bacon och lök.
  6. Häll blandningen över fisken.
  7. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  8. Servera med pressad potatis eller potatismos.
 

Kommentarer:

1 FSHD Daniel:

skriven

Oooh, låter mycket gott tycker jag. Helt i min smak! :)

Kommentera här: