Chokladfontanter

En fantastiskt god efterrätt!
Fondanten ska ha "stannat" på utsidan, men vara krämig på insidan.
På bilden har vi serverat fondanten på hallonspegel och vaniljglass.
8-10 "bakelser"
Ingredienser:
- 40 g mjukt smär + 2 msk florsocker till formarna
- 170 g mörk choklad (70%)
- 125 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 3 äggulor
- 1 dl socker
- 5 msk vetemjöl
Gör så här:
- Börja med att smöra 8-10 små raka metallformar eller små höga formar av ugnssäkert porslin generöst med mjukt, rumsvarmt smör.
- Pudra med siktat florsocker, skaka runt och häll av överflödigt socker.
- Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en rätt rymlig skål placerad över en mindre kastrull med sjudande vatten.
- Lägg i det rumsvarma smöret när chokladen har smärt och låt också det smälta.
- Blanda ner ett ägg i taget och rör om ordentligt.
- Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vänd med slickepott ner chokladkrämen, lite i taget.
- Sikta sist ner mjölet, och rör sedan i smeten så lite som möjligt.
- Fyll formarna till 3/4. Ställ dem på tex. en bricka, täck med plastfilm och placera brickan i kylskåpet över natten (eller max 1 dygn)
- Grädda bakelserna strax före servering i 180° ugnsvärme. 6-7 minuter för metallformar eller ca 8 minuter för porslinsformar. Bakelserna ska puffa upp sig lite men inte alls bli genombakade. De ska tvärtom serveras helt rinniga inuti. När de är "hårda" runt kanten är de klara.
- Stjälp upp dem på tallrikar och servera dem nygräddade och varma. Passar utmärkt med lite vanlijglass och hallon till!