Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola


Det här receptet publicerades i Buffé, 2012 men
kommer ifrån boken "The Meat Free Monday Cookbook"
skriven av Paul, Stella och Mary McCartney.
Vi brukar dock ha i lite mer hasselnötter än vad det står i receptet.
Känns lite onödigt att dra igång en stekpanna för att rosta så lite nötter...
Detta behövs till 4 personer:
-
400 g pasta, tex penne
- 1 msk hasselnötter
- 500 g broccoli
- 50 g mascarpone
- 150 g gorgonzola
- 2 msk crème fraiche
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk torrt vitt vin eller 1 tsk färskpressad citronjuice
- 2 msk kapris
- 1 dl svarta oliver (utan kärnor)
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna.
- Lägg dem sedan i en handduk och gnugga tills skalet lossnar.
- Grovhacka nötterna.
- Skär broccolin i buketter.
- Koka i 4-5 minuter i lättsaltat vatten.
- Häll av broccolin.
- Koka upp mascarpone, gorgonzola, crème fraiche, vinäger, vin eller citronjuice i en stor stekpanna.
- Tillsätt broccoli och pasta och blanda runt.
- Strö över kapris, oliver och nötter.
- Mal över svartpeppar och servera genast.