Smörig kokospaj med äpplen

 
 
 
 
Husmorsornas recept på en mycket god äppelpaj.
Vill man som jag ha lite mjukare äpplen i pajen, så sätter man in äpplena med kanel och socker ca 10 minuter i ugnen innan man lägger på kakmassan. 
Gillar man lite knaprigare äpplen, använder man sig av receptet precis som det är nedan.
 
Detta behövs:
  • 4-5 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • rivet skal av en ekologisk citron
  • 1½ dl kokosflingor
  • 100 gr smält smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  3. Lägg äppelbitarna i en ugnsfast form.
  4. Strö över kanel och socker och blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar blir lite fint kanelbruna.
  5. Smält smöret.
  6. Riv citronskal.
  7. Blanda ihop vetemjöl, socker, kokos och citronskal i en skål.
  8. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en grynig massa.
  9. Strössla massan jämnt över äpplena.
  10. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  11. Servera med vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.
 

Kommentera här: