Smörig kokospaj med äpplen


Husmorsornas recept på en mycket god äppelpaj.
Vill man som jag ha lite mjukare äpplen i pajen, så sätter man in äpplena med kanel och socker ca 10 minuter i ugnen innan man lägger på kakmassan.
Gillar man lite knaprigare äpplen, använder man sig av receptet precis som det är nedan.
Detta behövs:
- 4-5 äpplen
- 1 tsk kanel
- ½ dl socker
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl socker
- rivet skal av en ekologisk citron
- 1½ dl kokosflingor
- 100 gr smält smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
- Lägg äppelbitarna i en ugnsfast form.
- Strö över kanel och socker och blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar blir lite fint kanelbruna.
- Smält smöret.
- Riv citronskal.
- Blanda ihop vetemjöl, socker, kokos och citronskal i en skål.
- Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en grynig massa.
- Strössla massan jämnt över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
- Servera med vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.