Kladdig citronkaka

 
Vi har många recept på citronkaka.
Detta är en favorit eftersom den går snabbt att vispa ihop och blir fantastisk god med en klick lättvispad grädde.
 
Detta behövs:
  • 175 gr smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 dl vetemjöl

  • florsocker till garnering
  • lättvispad grädde till servering
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Blanda ner socker, ägg, citronskal och saft i smöret.
  5. Tillsätt sist mjölet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
  8. Låt kakan kallna i formen.
  9. Pudra över florsocker och servera kakan med lättvispad grädde.
 
 
 

Kommentera här: