Kladdig citronkaka
Vi har många recept på citronkaka.
Detta är en favorit eftersom den går snabbt att vispa ihop och blir fantastisk god med en klick lättvispad grädde.
Detta behövs:
- 175 gr smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 dl vetemjöl
- florsocker till garnering
- lättvispad grädde till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Blanda ner socker, ägg, citronskal och saft i smöret.
- Tillsätt sist mjölet.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
- Låt kakan kallna i formen.
- Pudra över florsocker och servera kakan med lättvispad grädde.