Pestopasta med chorizo

 
En snabb och lättlagad rätt som blir mycket god!
 
Vi har tidigare inte använt oss av den röda peston men sedan vi gjorde detta receptet har det varit flitigt använt!

Ingredienser:

  • 400 g pasta (t ex penne)
  • 400 g rå/färsk chorizo
  • olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk tomatpesto (à 200 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ca 50 g parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

 

Gör så här: 

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär chorizon i slantar. Fräs 3-5 minuter i olja.
  3. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering.
  4. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.

Kommentera här: