Wrap med currykyckling och mangosalsa
Ett snabbt och enkelt recept som passar perfekt både till middagen eller till picknicken.
Ingredienser:
- 1 gul lök, tunt skivad (liten)
- 500 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
- 2-3 tsk curry mango krydda
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk ketchup
- 250 g fryst mango, tinad
- 1 salladslök, tunt skivad
- 1 basilika
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- sallad eller bladspenat
- 0,5 gurka, urkärnad och tärnad
- 4-6 libabröd, eller stora tortillabröd
- smör, till stekning
- salt och peppar
Gör så här:
- Stek löken i smör till den är mjuk. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de har fått lite färg.
- Lägg i lite mer smör i pannan och tillsätt curry- och mangopulvret, låt fräsa i 15 sekunder, vänd sen runt allt i pannan.
- Tillsätt crème fraiche och ketchup, låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Blanda mango med salladslök, basilika, vitvinsvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp wrapbröd. Lägg på salladsblad, kyckling, mangoblandningen samt gurka. Vik ihop till wraps och servera.