Wrap med currykyckling och mangosalsa

 
Ett snabbt och enkelt recept som passar perfekt både till middagen eller till picknicken. 
 
Ingredienser:
  • 1 gul lök, tunt skivad (liten)
  • 500 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
  • 2-3 tsk curry mango krydda
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk ketchup
  • 250 g fryst mango, tinad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 basilika
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • sallad eller bladspenat
  • 0,5 gurka, urkärnad och tärnad
  • 4-6 libabröd, eller stora tortillabröd
  • smör, till stekning
  • salt och peppar
Gör så här: 
  1. Stek löken i smör till den är mjuk. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de har fått lite färg.
  2. Lägg i lite mer smör i pannan och tillsätt curry- och mangopulvret, låt fräsa i 15 sekunder, vänd sen runt allt i pannan. 
  3. Tillsätt crème fraiche och ketchup, låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Blanda mango med salladslök, basilika, vitvinsvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp wrapbröd. Lägg på salladsblad, kyckling, mangoblandningen samt gurka. Vik ihop till wraps och servera.

Kommentera här: