Färskost med gräslök

 
Visst köpt färskost med örter är också väldigt gott, men ibland är det kul att göra själv.
Trodde vi hade mer gräslök i landet än vad vi i själva verket hade, så jag fick inte ihop ½ dl.
Tog därför och blandade i lite finhackad färskt vitlök, tog även med lite finhack av den gröna stjälken och plockade lite blad av färsk timjan för att få ihop rätt mängd av smaksättning.
Men det blev väldigt gott! 
 
Gott att servera på fröknäcke. 
 
Detta behövs till ca 3 dl ost:
  • 1 liter mjölk (3%)
  • ½ liter filmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl fint skuren gräslök
 
Gör så här:
  1. Koka upp mjölken.
  2. Häll i filmjölken.
  3. Fortsätt värma tills det skär sig. Rör om så att allt separeras ordentligt.
  4. Häll av vasslen genom en finmaskig sil och lägg över ostmassan i en bunke.
  5. Dra en gaffel genom ostmassan så att den blir klumpfri. (Mosa massan med en gaffel kanske är mer rätt att skriva eftersom det krävs rätt mycket jobb för att få den slät.)
  6. Salta och låt kallna.
  7. Rör ner gräslöken och servera.

Kommentera här: