Knäckig Blåbärspaj

 
Så vansinnigt lyxigt med hemlagad blåbärspaj!
I år är det gott om blåbär i vår skog, så när Lovisa, Viktor och Arvid kom hem med en hel spann med blåbär, då fick det bli paj.
Serveras med SIAs goda vaniljglass.
 
Detta behövs:
  • 500 g blåbär
  • ½ dl socker
  • 2 msk potatismjöl

  • 175 g smör
  • 1½ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl ljus sirap
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop blåbär, socker och potatismjöl i en bunke så det blandar sig ordentligt.
  3. Häll blandningen i botten på en pajform ca 24 cm i diameter.
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Medan smöret smälter, ta en ny bunke och blanda ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
  6. Häll smält smör och sirap över mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
  7. Klicka ut smeten över blåbären och bred sedan till ett jämnt lager över bären.
  8. Grädda pajen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
  9. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
 
 

Kommentera här: