Pannacottapaj med jordgubbbar

 
En ljuvligt god pannacottapaj!
Receptet kommer från Allt Om Mat.
 
Detta behövs:
  • 75 g smör
  • 12 digestivekex
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g jordgubbar
  • 200 g färskost, naturell
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ l jordgubbar till garnering
 
Gör så här:
  1. Smält smöret.
  2. Mixa digestivekex och smält smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  4. Låt stå i kylskåp medan fyllningen görs.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  6. Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp.
  7. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.
  8. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matbrerdare till puré.
  9. Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden.
  10. Häll smeten i pajformen.
  11. Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.
  12. Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.
 

Kommentera här: