Pannacottapaj med jordgubbbar
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_7974_5f1fe5aee087c3604fa6165e.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_7975_5f1fe5aa2a6b22ad8d2f7c38.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4736454/8-3/dsc_7984_5f1fe5b3e087c3605977e079.jpg)
En ljuvligt god pannacottapaj!
Receptet kommer från Allt Om Mat.
Detta behövs:
-
75 g smör
- 12 digestivekex
- 3 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 250 g jordgubbar
- 200 g färskost, naturell
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ l jordgubbar till garnering
Gör så här:
- Smält smöret.
- Mixa digestivekex och smält smör i en matberedare.
- Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Låt stå i kylskåp medan fyllningen görs.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp.
- Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.
- Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matbrerdare till puré.
- Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden.
- Häll smeten i pajformen.
- Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.
- Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.