Potatischeesecake
Perfekt rätt om man har kokt potatis över.
God som vegetarisk ensamrätt, eller med lite kallskuret till.
Perfekt till buffébordet.
Detta behövs till 8 personer:
- 700 g kokt potatis ex King Edward
- 400 g färskost tex Philadelphiaost
- 3 ägg
- 2 dl creme fraiche
- 300 g riven Västerbottenost
- 3 salladslökar
- salt och svartpeppar
- 200 g färskost med gräslök (till garnering)
- kapris, mejram, paprikabitar (till garnering)
Gör så här:
- Smörj en form med löstagbar kant eller lägg ett bakplåtspapper i formen.
- Skär den kokta skalade potatisen i skivor.
- Mixa eller för samman färskost, ägg och creme fraiche.
- Blanda i den rivna osten.
- Skär salladslöken i tunna skivor.
- Varva potatis, oströra och lök i formen.
- Salta och peppra mellan varven.
- Ugnsbaka i 175 grader i 40-50 minuter tills den fått fin färg och stelnat.
- Bred på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar.
- Servera den varm, gärna med skivad pastrami eller skinka.