Potatischeesecake

 
Perfekt rätt om man har kokt potatis över.
God som vegetarisk ensamrätt, eller med lite kallskuret till.
Perfekt till buffébordet.
 
 
Detta behövs till 8 personer:
  • 700 g kokt potatis ex King Edward
  • 400 g färskost tex Philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 300 g riven Västerbottenost
  • 3 salladslökar
  • salt och svartpeppar

  • 200 g färskost med gräslök (till garnering)
  • kapris, mejram, paprikabitar (till garnering)
 
Gör så här:
  1. Smörj en form med löstagbar kant eller lägg ett bakplåtspapper i formen.
  2. Skär den kokta skalade potatisen i skivor.
  3. Mixa eller för samman färskost, ägg och creme fraiche.
  4. Blanda i den rivna osten.
  5. Skär salladslöken i tunna skivor.
  6. Varva potatis, oströra och lök i formen.
  7. Salta och peppra mellan varven.
  8. Ugnsbaka i 175 grader i 40-50 minuter tills den fått fin färg och stelnat.
  9. Bred på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar.
  10. Servera den varm, gärna med skivad pastrami eller skinka.

Kommentera här: