Kryddiga mustglaserade revbensspjäll
Revben är Basses måste-rätt på julbordet.
Julen 2019 provade vi detta recept som blev en succé!
Lite kul med julmust i glazen när det ändå är jul.
Och inte bara i glasen. :0)
Och inte bara i glasen. :0)
Receptet kommer från Buffe, nov 19.
Detta behövs till 6-8 personer:
- ca 1½ kg tjocka revbensspjäll
- 1½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Glaze:
- 3 dl julmust
- 3 krossade enbär
- ½ dl japansk soja (funkar även med kinesisk)
- 1 kanelstång
- 3 nejlikor
- 1 stjärnanis
- ½ tsk chiliflakes
- ½ dl honung eller ljus sirap
- 1 msk riven ingefära
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop tills halva mängden återstår.
- Krydda revbenen med salt och peppar och lägg dem i en ugnsform.
- Häll mustglazen över och ställ i mitten av ugnen i 1½ - 2 timmar, eller tills de känns möra och köttet släpper från benet.
- Vänd då och då och pensla med glazen.
- Skär revbenen i bitar och servera.