Stuvad grönkål

 
Vi har fantastiskt bra grönkålsodlare i närområdet och grönkål är ett måste på vårt julbord.
Tror att det finns lika många recept på grönkål som det finns tillagare.
Vi vill ha vår grönkål ganska krämig, dvs en hel del grädde och ganska salt med ett uns sötma. 
Därför innehåller receptet inga måttangivelser.
Det är bara att blanda i ingredienser och smaka av hela tiden, tills man hittat sin smak.
 
 
Detta behövs:
  • 1 "korv" färdigkokt grönkål
  • grädde
  • sirap eller flytande honung
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
 
Gör så här:
  1. Ta fram en stekpanna och smält smöret i denna.
  2. Lägg i grönkålen och låt den bli varm.
  3. Häll på grädde, inte så mycket så att kålen rinner, utan "mata" i lite hela tiden tills du fått en bra och lite krämig konsistens.
  4. Salt, peppra och häll på lite sirap.
  5. Blanda runt och smaka av.
  6. Salta och peppra och häll ev på mer sirap om det behövs och smaka av.
  7. Smaka av ofta! :0)
 

Kommentera här: