Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt


På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det blir godare?
Detta behövs:
- 300 g mandelmassa
- 2 ägg
- 2 msk kakao
- 2 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 äggulor
- 2 msk citruslikör, tex cointreau
Garnering:
- 3-4 passionsfrukter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan kallna och skär lossa den från formen.
- Diska ur formen och lägg ner kakan igen. Klä kanten med plastfolie för att enklare kunna lossa kakan senare.
- Vispa grädden
- Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis blir mjuk.
- Rör sedan tills den smälter. Vit choklad är extra värmekänslig.
- Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
- Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Rör ner likören och sist grädden.
- Bred ut moussen över kakan i formen.
- Täck med platsfilm och frys i minst 3 timmar.
- Dela passiosnsfrukten och skrapa ur fruktköttet och häll det över moussen.
- Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering.