Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

 
 
På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det blir godare?
 
 
Detta behövs:
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk citruslikör, tex cointreau

Garnering:
  • 3-4 passionsfrukter
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt kakan kallna och skär lossa den från formen.
  6. Diska ur formen och lägg ner kakan igen. Klä kanten med plastfolie för att enklare kunna lossa kakan senare.
  7. Vispa grädden
  8. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis blir mjuk.
  9. Rör sedan tills den smälter. Vit choklad är extra värmekänslig.
  10. Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
  11. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  12. Rör ner likören och sist grädden.
  13. Bred ut moussen över kakan i formen.
  14. Täck med platsfilm och frys i minst 3 timmar.
  15. Dela passiosnsfrukten och skrapa ur fruktköttet och häll det över moussen.
  16. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före servering.
 
 

Kommentera här: