Wok med ryggbiff och bambuskott


Har snöat in lite på thai-mat just nu, men det är ju så gott.
Och så går det ganska snabbt att tillaga och det är ju alltid ett plus i veckorna.
Även detta recept är Wichudaporns.
Detta behövs till 4 personer:
- ca 450 g ryggbiff
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ broccoli
- ½ röd paprika
- 1 dl ostronsås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk konc oxfond
- 1 msk strösocker
- 1 tsk crema di balsamico
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 msk sesamolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 burk skivade bambuskott, ca 200 gr
- 2 finskurna salladslökar
- kokt jasminris till servering
Gör så här:
- Skär ryggbiffen i strimlor.
- Skala lök och vitlök.
- Skär löken i stora bitar och finhacka vitlöken.
- Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Blanda ostronsås, soja, fond, socker, balsamico, majsstärkelse och ½ dl vatten.
- Hetta upp en stekpanna med sesamolja och tillsätt biff, lök, vitlök, salt och peppar.
- Låt fräsa i 3 minuter tills det får lite färg.
- Tillsätt såsen och låt koka 2-3 minuter.
- Häll av bambuskotten.
- Tillsätt broccoli, paprika, bambuskott och salladslök.
- Fräs ytterligare 2-3 minuter.
- Servera med ris.