Röd Curry med kyckling

 
När jag är i Stockholm och jobbar, så äter vi ofta på en thairestaurang som ligger på en sidogata till kontoret.
Jag äter alltid deras Röd Curry med kyckling för den är så god.
Men jag har aldrig lyckats tillaga denna rätt hemma och tyckt att den blir speciellt god.
Ända tills Buffé publicerade en massa thai-recept skapade av Wichudaporn (Sveriges Mästerkock 2019).
Hennes recept var med friterad Tofu och zuccini, men vi bytte ut detta mot kyckling.
 
Fantastiskt gott!
Och busenkelt att göra!
 
 
Detta behövs till 4 personer:
  • 500 - 700 g kycklinginnerfilé
  • 3 msk neutral olja
  • ½ gul lök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 förp kokta kikärtor, ca 380 g
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 2 msk strösocker
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt & vitpeppar
  • ris och ev limeklyftor till servering
 
Gör så här:
  1. Börja med att skära kycklinginnerfiléerna i mindre bitar.
  2. Stek dem i lite neutral olja tills de fått fin färg. Salta och peppra under tiden. Ställ dem åt sidan så länge.
  3. Koka riset.
  4. Skala och skär löken i stora bitar.
  5. Dela och kärna ur paprikorna. Skär paprikan i bitar.
  6. Häll av och skölj kikärtorna.
  7. Hetta upp oljan med currypaste i en kastrull och låt fräsa i 1-2 minuter.
  8. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa i 1 minut.
  9. Tillsätt kikärtor, kokosmjölk, socker och buljongtärningar och låt koka 3-4 minuter.
  10. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 1 minut.
  11. Smaka eventuellt av med salt.
  12. Servera med ris och ev limeklyftor.
 

Kommentera här: