Carbonaragratäng

 
En variant på den vanliga Carbonaran! 
 
Ingredienser:
  • 400 g pasta penne (eller gnocchi)
  • 200 g kassler
  • 140 g bacon
  • 200 g champinjoner
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 2-3 dl pecorinoost, riven
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • smör, att steka i
Sallad:
  • 150 g haricots verts
  • 2 knippe rucolasallad
  • 1 citron, rivet skal från
  • olivolja
  • salt
Gör så här:
  1. Koka pastan al dente. 
  2. Sätt ugnen på 225 grader. 
  3. Tärna kassler, bacon och svamp fint. Hacka vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs svamp, kassler och bacon tills allt börjar fin färg. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med en stund. 
  4. Blanda pasta med fräset och hackad persilja i en gratängform. 
  5. Rör samman grädde, äggulor och hälften av pecorinon. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Blanda ner detta i pastablandningen. Toppa med den sista pecorinon och gratinera på ca 225 grader tills gratängen fått fin färg. 
  6. Servera genast med en bönsallad som du gör genom att koka haricot verts i saltat vatten tills de är mjuka. Skölj i iskallt vatten så kokningen avstannar, blanda med ruccola, olivolja samt rivet citronskal och smaka av med salt.

Kommentera här: