Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

 
Jättegott fiskrecept med en trevlig sallad till!  
 
4 portioner 
Ingredienser
Fisknuggets:
  • 600 g sej, kolja eller annan fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2 dl ströbröd
  • 1⁄2 dl sesamfrön smör, till stekning

Fetaostyoghurt:

  • 3 dl yoghurt (10%)
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Matvetesallad:

  • 3 dl matvete
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 300 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
Gör så här:
  1. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fisknuggets: Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i strö- bröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
  3. Fetaostyoghurt: Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med mat- vetesallad och yoghurtsås.

Kommentera här: