Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Perfekt sommarlunch eller som bufférätt.
Passar ypperligt tillsammans med lite rökt lax.
Detta behövs:
-
600 g småpotatis (nypotatis eller delikatesspotatis)
- 1½ msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 knippen grön sparris
- 70 g mâchesallad
- 25 g mandlar
- ½ ask smörgåskrasse
Citrondressing:
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 msk olivolja
- ½ tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba potatisen. Dela de som är stora.
- Vänd runt potatisen i olja och salt på en ugnsplåt (vi använder bakplåtspapper).
- Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk i mitten och har fått fin färg, ca 25 minuter.
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelstark värme.
- Blanda ingredienserna till dressingen.
- Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda.
- Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 minuter.
- Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat.
- Ringla över dressingen.
- Toppa med grovhackade mandlar och klippt krasse.