Rostad potatissallad med sparris och mandlar

 
Ännu ett recept från Lovisas Coop-tidning MerSmak.
Perfekt sommarlunch eller som bufférätt.
Passar ypperligt tillsammans med lite rökt lax.
 
Detta behövs:
  • 600 g småpotatis (nypotatis eller delikatesspotatis)
  • 1½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 knippen grön sparris
  • 70 g mâchesallad
  • 25 g mandlar
  • ½ ask smörgåskrasse
 
Citrondressing:
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba potatisen. Dela de som är stora.
  3. Vänd runt potatisen i olja och salt på en ugnsplåt (vi använder bakplåtspapper).
  4. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk i mitten och har fått fin färg, ca 25 minuter.
  5. Rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelstark värme.
  6. Blanda ingredienserna till dressingen.
  7. Ansa sparrisen och skär på längden om de är väldigt breda.
  8. Vänd runt i några droppar olja och grilla eller stek i panna ca 3 minuter.
  9. Lägg potatis, sparris och sallad på ett serveringsfat.
  10. Ringla över dressingen.
  11. Toppa med grovhackade mandlar och klippt krasse.
 
 

Kommentera här: