Champinjonsås

 
 
 
Champinjonsås är både gott och användbart!
Funkar till så många rätter. Idag hade vi det till ungsstekt fläskytterfilé. 
Men det är lika gott till kall (eller varm) kassler eller till kotletter.
Tar man i lite mer mjöl så blir det stuvning och då kan man ha det till omelett eller crepes.
 
  • Detta behövs:
  • 1 burk champinjoner (400 g)
  • 50 g smör + smör till stekning
  • ½-1 dl mjöl
  • vatten
  • ev grädde
  • salt och vitpeppar
  • soja
 
Gör så här:
  • Börja med att hälla av champinjonerna - spar vätskan den ska användas.
  • Bryn champinjonerna i en panna i lite smör. Salta och peppra lätt.
  • Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Rör hela tiden.
  • Häll på det avrunna chaminjonspadet, lite i taget - rör hela tiden.
  • Späd med vatten om såsen är för tjock.
  • Låt koka upp.
  • Häll över champinjonerna i såsen.
  • Stänk i en skvätt soja och smaka av med en skvätt grädde, salt och peppar.
 

Kommentera här: