Timjanstekt torsk med knaprig chorizo och blomkål

 
Ingredienser
Stekt torsk:
  • 600 g toskrygg
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • smör till stekning
  • salt och peppar
Knaprig chorizo:
  • 200 g färsk chorizokorv
  • olivolja, till steknig
Blomkålskräm:
  • 600 g blomkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • salt 
Garnering:
  • Citron
Gör så här
Blomkålskräm:
  1. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka dem mjuka i grädde. Sila bort vätskan (spara och använd till t ex soppa eller en gratäng) och mixa blomkålen med smöret till en slät kräm. Smaka av med salt.
Knaprig chorizo:
  1. Ta bort skinnet och hacka korven.
  2. Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Sila av fettet.
Stekt torsk:
  1. Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra.
  2. Stek torsken försiktigt på medelvärme. Tillsätt vitlök och timjan. Fisken är klar när innertemperaturen är runt 45 grader i mitten.
  3. Servera den stekta torsken tillsammans med blomkålskräm, knaprig chroizo och den hyvlade blomkålen.
  4. Glöm inte att matsortera rester från korvskinn och grönsaker för en mer hållbar matlagning och njut av din goda torskrätt! 

Kommentera här: