Timjanstekt torsk med knaprig chorizo och blomkål

Ingredienser
Stekt torsk:
- 600 g toskrygg
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 kruka färsk timjan
- smör till stekning
- salt och peppar
Knaprig chorizo:
- 200 g färsk chorizokorv
- olivolja, till steknig
Blomkålskräm:
- 600 g blomkål
- 3 dl vispgrädde
- 100 g smör
- salt
Garnering:
- Citron
Gör så här
Blomkålskräm:
- Dela blomkålen i mindre bitar. Koka dem mjuka i grädde. Sila bort vätskan (spara och använd till t ex soppa eller en gratäng) och mixa blomkålen med smöret till en slät kräm. Smaka av med salt.
Knaprig chorizo:
- Ta bort skinnet och hacka korven.
- Stek det hackade med olivolja ordentligt så det blir gyllenbrunt och krispigt. Sila av fettet.
Stekt torsk:
- Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra.
- Stek torsken försiktigt på medelvärme. Tillsätt vitlök och timjan. Fisken är klar när innertemperaturen är runt 45 grader i mitten.
- Servera den stekta torsken tillsammans med blomkålskräm, knaprig chroizo och den hyvlade blomkålen.
- Glöm inte att matsortera rester från korvskinn och grönsaker för en mer hållbar matlagning och njut av din goda torskrätt!