Lax med ärtor och nudlar

 
Ett recept från Allt Om Mat som presenteras så här:
"Enklaste och godaste laxen. Pecorinobakad örtlax i ugn passar även fint i matlådan - då den även är riktigt god dagen efter".
Och det stämmer.
 
Detta behövs till 4 portioner:
  • 600 gr laxfilé utan skinn och ben
  •  1 msk herbesde Provence
  • 1 liten gul ök
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven pecorino- eller parmesanost
  • 2 dl gröna ärtor
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sätt på vatten till nudlarna och koka dessa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär laxen i fyra bitar om du inte använder portionsbitar och lägg dem i en smord ugnnsäker form. 
  4. Krydda med örtkrydda, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Koka upp lök, grädde och hälften av osten.
  7. Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
  8. Häll såsen över laxen. Strö över resterande ost.
  9. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter, tills fiskens innertemperatur är 54 grader.
  10. Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  11. Häll av vattnet och strö dem runt om laxen vid servering.
  12. Servera med ris eller nudlar.
 

Kommentera här: