Lax med ärtor och nudlar

Ett recept från Allt Om Mat som presenteras så här:
"Enklaste och godaste laxen. Pecorinobakad örtlax i ugn passar även fint i matlådan - då den även är riktigt god dagen efter".
Och det stämmer.
Detta behövs till 4 portioner:
- 600 gr laxfilé utan skinn och ben
- 1 msk herbesde Provence
- 1 liten gul ök
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven pecorino- eller parmesanost
- 2 dl gröna ärtor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sätt på vatten till nudlarna och koka dessa enligt anvisning på förpackningen.
- Skär laxen i fyra bitar om du inte använder portionsbitar och lägg dem i en smord ugnnsäker form.
- Krydda med örtkrydda, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Skala och finhacka löken.
- Koka upp lök, grädde och hälften av osten.
- Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
- Häll såsen över laxen. Strö över resterande ost.
- Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter, tills fiskens innertemperatur är 54 grader.
- Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av vattnet och strö dem runt om laxen vid servering.
- Servera med ris eller nudlar.