Rabarbermuffins

 
 
Ännu ett recept som vi fått av svägerskan Berit. Hon borde ha en egen receptblogg.
Första gången vi åt dem var när vi var på släktpicknick och åkte dressin. Det var några år sedan.
Godast att baka när rabarberna är nya och spröda.
 
 
Blir ca 15 st.
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
 
Rabarbersås:
200 gr rabarber
½ dl vitt vin
3/4 dl socker
 
Gör så här:
  • Dela rabarber i ca 2 cm bitar.
  • Koka rabarber, vin och socker på svag värme tills rabarbern mjuknar - det tar några minuter.
  • Plocka upp rabarbern och fortsätt koka ihop såsen tills den blir lite seg.
 
Muffins:
100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
4 msk rabarbersås
 
Gör så här:
  • Rör ihop smör och socker så det blir vitt.
  • Rör i ett ägg i taget i smöret.
  • Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smeten.
  • Rör i rabarbersåsen.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar.
  • Lägg i rabarbetbitarna
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
 
 

Kommentera här: