Portabello Grilled Cheese

Vi gillar grillade mackor och tidvis går vårt grilljärn varmt i dubbel bemärkelse.
Denna macka är lite matigare än när man bara kör ost och skinka.
Väldigt gott att servera sötpotatisstrips till.
Detta behövs till 4 personer:
- 200 g portabello
- 2 schalottenlök
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 tsk hackad timjan eller ½ tsk torkad
- 2 krm salt
- 8 skivor ljust toastbröd, gärna surdeg
- 3 msk färskost
- 200 g riven Gruyère
- smör
Gör så här:
- Skiva portabellon.
- Skala och skiva schalottenlöken.
- Stek löken på svag värme i 2 msk smör tills den är mjuk och gyllene.
- Lägg åt sidan.
- Stek svampen med vitlöken och timjan i 2 msk smör tills den är gyllene.
- Krydda med salt.
- Blanda färskost och Gruyère.
- Fördela på bröden tillsammans med svampen och grilla i ett toastjärn eller stek i en stekpanna.
- Servera direkt.
