Smördegspaj med äpple och nutella

 
Så här års vill man frossa i äppelpaj av olika slag.
De här små handpajerna är perfekta att ha med sig som picknick i svampskogen.
Eller att äta inomhus en regning söndag.
Har man ingen nutella hemma, hoppar man över den ingrediensen.
De är väldigt goda med enbart med äpple i.
 
Detta behövs till ca 6 stycken:
  • 2 äpplen
  • 25 g smör
  • 1 nypa salt
  • 3 msk strösocker
  • ½ tsk kanel
  • 1 rulle smördeg à 250 g
  • 1 dl nutella
  • 1 uppvispat ägg
  • florsocker
 
Gör så här:
  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Tillsätt äpplen, salt, socker och kanel.
  4. Låt puttra under omrörning tills äpplena är mjuka.
  5. Låt svalna helt.
  6. Rulla ut smördegen på en bakplåtsklädd plåt och skär ut rektanglar.
  7. Bred på nutella, men inte ända ut i kanten, spara en centimeter ungefär.
  8. Lägg 1-2 msk äppelfyllning på ena halvan.
  9. Vik över degen och tryck till skarven med en gaffel.
  10. Pensla med ägg.
  11. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills degen puffat upp och fått fin färg.
  12. Låt svalna på galler och strö sedan över florsocker.
 
 
 

Kommentera här: